Stimați colegi,

Vă facem cunoscut faptul că, începând cu data de 05. 03.2020, ANAF a modificat Formularul 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, noul model, prezentat atașat putând fi accesat și de pe linkul: https://camaraziimilitari.ro/F-230-model-2020.pdf.
În aceste condiții, vă rugăm să procedați astfel :
– pentru personalul civil, refacerea formularelor care urmează a se trimite către Asociație și ulterior la ANAF, respectiv completarea și depunerea formularelor, în continuare, potrivit noului model (cele depuse personal la structurile ANAF pana pe data de 05.03.2020 își păstrează valabilitatea);
– pentru către personalul militar, completarea și depunerea formularelor, în continuare, potrivit noului model;
Față de situația prezentată, simțim nevoia să precizăm că toată această situație, pe care nu o comentăm, este generată, exclusiv, de către ANAF, care nu se află la prima „schimbare a regulilor în timpul jocului”.
Ne cerem scuze pentru disconfort și vă rugăm să faceți efortul de a vă conforma, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină criză epidemiologică și economico-socială, pe fondul căreia, vor crește cerințele de sprijin socio-medical.
În sensul celor de mai sus, în funcție de situația financiară, ne propunem să adaugăm, la planul nostru cu principalele activități, proiectul ,,COMBAT COVID-19”, vizând unele măsuri specifice (dotarea voluntarilor cu mijloace de protecție, donarea de tablete și alte mijloace necesare pentru copiii din familii cu o situație socială precară, spre a avea acces la programele de învățare de la distanță tip ,, școala on-line” etc).
Vă mulțumim pentru implicare și înțelegere și vă urăm, tuturor multă sănătate și putere de a depăși această perioadă grea.

Cu respect,

PREŞEDINTELE EXECUTIV AL

ASOCIAŢIEI DE CARITATE DIN ARMATA ROMÂNIEI – CAMARAZII

Colonel în rezervă Nicolae ANGHELESCU