poster_veteraniApel de participare la Campania „Sacrificiul impune respect”

Alături de alte proiecte şi acţiuni umanitare, Asociaţia Camarazii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale derulează, începând cu luna august 2014, Campania „Sacrificiul impune respect”, având ca scop general cultura voluntariatului şi a spiritului camaraderesc.

Campania vizează, pe termen lung, colectarea de fonduri pentru asigurarea unor măsuri de sprijin medico-social veteranilor şi invalizilor de război, răniţilor/invalizilor din teatrele de operaţii şi din misiuni pe teritoriul naţional, precum şi urmaşilor celor decedaţi în acţiuni militare.

Pe termen scurt, având în vedere criza de sânge cu care se confruntă unităţile spitaliceşti, ne propunem să încurajăm donarea de sânge şi, totodată, acordarea unui sprijin material veteranilor de război sau altor persoane care întâmpină dificultăţi sociale, prin distribuirea, către aceste categorii, a tichetelor de masă primite de donatori.

Un prim pas a fost cel făcut de promoţia „Brâncoveanu – 300” a Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,Baposter_veterani_coinsarab I”, care, după cum venerabilii veterani şi-au vărsat sângele pe front, a ţinut să doneze sânge înainte de absolvire şi a optat pentru ca tichetele să ajungă la cei mai bătrâni ostaşi ai ţării.

Astfel, graţie acestei frumoase iniţiative, prin intermediul Asociaţiei Camarazii, începând cu luna august 2014, veteranii de război care împlinesc venerabila vârstă de 100 de ani sau mai mult, primesc câte 21 de tichete de masă provenite de la tinerii absolvenţi, cu care îşi pot achiziţiona alimente.

Considerăm că acest gest de recunoştinţă, care constituie o veritabilă punte morală între generaţiile de militari, reprezintă un precedent ce merită a fi dezvoltat, astfel încât, cât mai mulţi veterani sau alte persoane care au o stare socială precară, să poată beneficia de asemenea ajutoare.

Prin urmare, rugăm personalul armatei să sprijine demersul nostru, cu precizarea că propunerea de a se alătura campaniei de voluntariat excede sferei obligaţiilor de serviciu, fiind bazată, exclusiv, pe voinţa liber consimţită a celor care subscriu la o asemenea conduită.

Sub aspect procedural, îi rugăm pe toţi cei care optează pentru a dona sânge şi a utiliza tichetele în scop caritabil, să o facă, pe cât posibil în mod organizat, transmiţând tichetele către Asociaţia Camarazii, cu adresă de însoţire semnată de comandantul unităţii.

Întreaga campanie se va derula cu maximă transparenţă, în sensul că provenienţa şi destinaţia tichetelor vor fi postate pe circuitul intern de informare al MApN şi pe pagina de facebook a Asociaţiei.

Punct de contact: telefon 021.319.58.58, interior 2690