A devenit o tradiţie ca Asociaţia CAMARAZII să fie partenerul Ministerului Apărării Naţionale în organizarea ”Taberei de vară pentru cercetaşi”.

Sub coordonarea Direcţiei informare şi relaţii publice, anul acesta Tabăra s-a desfăşurat la Predeal, în perioada 10 -17 iulie 2016, gazdă fiind Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.

Desfăşurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, ediţia din acest an a taberei a avut ca temă activitatea vânătorilor de munte şi ca obiective însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

afis pt prima paginaPe timpul celor șapte zile ale taberei, au fost organizate activităţi interactive prin care cei 42 de participanţii, fete şi băieţi, au fost iniţiaţi în procedee de cercetare terestră şi de orientare în teren, tehnici de alpinism şi de supravieţuire în condiţii de izolare, metode de traversare a unui curs de apă şi în alte elemente de tactică militară. Tinerii au participat la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), au vizitat unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov şi obiective turistice din zonă.

Ediția de anul acesta a fost dedicată tatălui cercetașului Andrei Caracudă, sublocotenent (p.m.) Paul Caracudă, căzut la datorie pe 23 iunie 2010, în timpul executării unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul – Kandahar din Afganistan. Autovehicolul de tip HUMVEE în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acționat de la distanță.

Am sprijinit acest proiect întrucât a cuprins și o componentă caritabilă prin participarea unor orfani ai camarazilor căzuți la datorie, respectiv orfani selectați cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

De asemenea, în cadrul Taberei au fost incluse teme vizând cultivarea voluntariatului și solidarității umane, valori civice pe care Asociația le promovează în mod prioritar și constant.

Aspecte despre aceast eveniment au fost surprinse și în articolul intitulat ”Uniformă de cercetaș, haină peste inimi”, din ziarul “Observatorul militar” nr. 28

S-au alăturat acestui proiect următorii sponsori, cărora le mulţumim: S.C

INVICTUS SRL, S.C.CONFEXIMP MOD ELO.V SRL și Camera de Comerţ şi Industrie România-Finlanda.

INVICTUSCamera de comert si industrieConfeximp