Duminică, 19 octombrie, ora 11.00, de la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial situat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, se va da startul “Ştafetei Veteranilor”.

Evenimentul este organizat de grupul Invictus România, în parteneriat cu Asociaţia de Caritate din Armata României – CAMARAZII şi cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Desfăşurată sub deviza „Pentru că putem! Pentru că Sacrificiul impune respect!”, acţiunea are ca scop general cultivarea respectului pentru veterani şi promovarea sportului ca element indispensabil calităţii vieţii, iar în particular, vizează acumularea de fonduri pentru ca personalul rănit în teatrele de operaţii să poată participa la ediţia viitoare a jocurilor paralimpice INVICTUS.

Ştafeta, constând în două drapele naţionale pe care este brodat mesajul Sacrificiul impune respect, va fi purtată aproximativ 800 de kilometri pe ruta Bucureşti – Ploieşti – Sinaia – Braşov – Făgăraş – Cincu – Sibiu – Alba Iulia – Cluj – Zalău – Carei, refăcându-se astfel traseul parcurs, în anul 1944, de Armata României pentru eliberarea teritoriului naţional.

Acţiunea se va finaliza pe 25 octombrie la Monumentul Glorie Ostaşului Român de la Carei, prin înmânarea celor două drapele naţionale unor veterani (domnului general în retragere Marin Dragnea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, veteran de război şi domnului locotenent Alin Marinescu, militar rănit în teatrul de operaţii din Afganistan).

Duminică, la festivitatea de start a cursei vor participa reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., sportivi reprezentativi ai Clubului Sportiv al Armatei “Steaua”, grupuri de ciclişti şi maratonişti.

Asociaţia de Caritate din Armata României – CAMARAZII vine în sprijinul grupului Invictus România prin asigurarea platformei electronice pentru realizarea de donaţii on-line, identificarea resurselor necesare şi alte elemente de suport.

Accesul către mai multe informaţii privitoare la eveniment, a modului în care puteţi urmări evoluţia se poate realiza urmând adresele:

facebook.com/AsociatiaCamarazii

Google.ro/+AsociatiaCamaraziiBucuresti

camarazii.galantom.ro

* * *

INVICTUS ROMÂNIA este un grup informal de oameni capabil să facă diferenţa, să schimbe, să motiveze şi să inspire. Misiunea grupului este de a trimite cel puţin un luptător rănit în Afganistan sau Irak la ediţia viitoare a jocurile paralimpice INVICTUS.

Ştafeta Bucureşti – Carei este primul eveniment desfăşurat de grupul INVICTUS ROMÂNIA, în perioada 19 – 25 octombrie, cu ocazia Zilei Armatei României.

Şi-au propus să comemoreze sacrificiul veteranilor noştri de atunci sau de azi, alergând umăr la umăr, exact ca în luptă, lungul drum al eliberării de la Bucureşti până la Carei, ultimul oraş din România eliberat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Persoana de contact: Petre LUCA – iniţiatorul proiectului

Telefon: 0722.554.139

 

Sponsorul evenimentului este SC ADINA SRL

2.adina

 

Pentru asigurarea platformei electronice şi realizarea de donaţii on-line colaborăm cu:

galantom logo_envision mobil_pay_logo