Sprijin pentru Camarazii Tăi!
(pași procedurali formular 230)

Poți ajuta şi tu!  Redirecționează 2%, respectiv 3,5% din impozit!

Codul fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venitul obținut în anul anterior, către o organizaţie neguvernamentală, care este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale întocmit de A.N.A.F.

Pentru aceasta, strict pentru veniturile obținute în anul 2019, contribuabilul trebuie să completeze două formulare 230 (unul, având înscris procentul de 2%, aferent impozitului pe trimestrul I 2019 și altul, având înscris procentul de 3,5%, aferent impozitului pe trimestrele II-IV 2019 ).

Formularele se depun după cum urmează:

 • de către personalul militar din MApN, la structura financiar-contabilă care asigură plata salariilor. Ulterior, structura financiar-contabilă calculează suma reprezentând 2% pentru trimestrul I, respectiv pe cea reprezentând 3,5% din impozitul aferent trimestrelor II – IV, întocmește tabelul cu personalul militar care a depus formularele 230, efectuează viramentul bancar în contul asociației și transmite un exemplar al tabelului la asociație, sub semnătura șefului structurii financiar-contabile sau a comandantului unității;
 • de către pensionarii militari proveniți din MApN, la Casa de Pensii Sectorială a MApN;
 • de către personalul civil din MApN și persoanele civile din afara MApN, la administrația financiară de care aparțin.

Pensionarii militari proveniți din MapN, personalul civil din MApN și persoanele civile din afara MApN completează formularul în 2 exemplare, unul fiind oprit la Casa de Pensii Sectorială sau administrația financiară, după caz, iar al doilea, cu avizul Casei de Pensii Sectoriale/ administrației financiare, se înapoiază contribuabilului. O copie a formularului, avizat de Casa de Pensii Sectorială/administrația financiară, se transmite pe adresa asociației prin una dintre următoarele căi:

 • prin poșta militară, la UM 02594 București (Cercul Militar Național);
 • prin intermediul Societății Naționale Poșta Română (se recomandă cu confirmare de primire);
 • scanat, pe e-mail, la adresa: contact@camaraziimilitari.ro;
 • prin fax, la nr. 0213138925;
 • prin predare personală la punctul de lucru al asociației (București, str. Sabinelor nr. 98, apartament 3, sector 5).

Totodată, pe căile menționate mai sus, se transmit și tabelele întocmite de structura financiar-contabilă a unității militare, cu personalul militar care a completat formularul 230 și pentru care s-au operat viramente în contul asociației.

Ce este 2% / 3,5%?

Este un exercițiu de transparenţă fiscală, prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze un anumit procent (stabilit de A.N.A.F.) din impozitul lor pe venitul obținut în anul anterior, către o organizaţie neguvernamentală, cum este şi Asociaţia CAMARAZII.

Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă, în mod direct, ce se întâmplă cu impozitele lor.

Poţi decide, astfel, unde merg banii din impozitul pe venitul tău!

Trebuie să cunoşti că:

Redirecţionarea procentului de 2% / 3,5% din impozitul pe venit nu te implică financiar în nici un fel. Este responsabilitatea statului să vireze aceste procente din impozitul deja plătit de tine, către o organizaţie pe care tu ai ales-o.

Trebuie să-ţi pui unele întrebări.

Sunt multe de întrebat şi de răspuns aici!

 • Oare ce va face statul dacă îi laşi opţiunea de a distribui cei 2% / 3,5%? Probabil, îi va investi  în autostrăzi, spitale mai bune, măriri de pensii şi salarii… Va onora, generic discutând, obligaţiile sale faţă de cetăţeni…..
 • Oare, dacă vei avea  o problemă medico-socială gravă, instituţiile publice abilitate îţi vor veni în ajutor, concret şi rapid, ca o recunoaştere a faptului că tu le-ai lăsat cei 2% / 3,5%?

Răspunsul nostru:

În loc să comentăm despre ce ar face statul cu cei 2% / 3,5%, îţi spunem ce facem noi. Te asigurăm că  îi vom îndrepta, în primul rând, către cei care chiar au nevoie de ajutor, pentru probleme grave care i-ar putea îngenunchea. Îţi dorim să nu fii tu acela, dar dacă Doamne fereşte…., NOI  îţi vom fi alături. Pe de altă parte, dacă sunt fonduri suficiente, generăm facilități sociale dedicate coeziunii de grup, care să-ți aducă satisfacție, chiar dacă nu ești bolnav (amenajări puncte recreative Piatra Craiului, Vama Veche, Pădurea Țegheș, lângă București și în alte locații cu potențial turistic, servicii educaționale pentru copii etc).

Important!

Poţi deveni membru al Asociaţiei CAMARAZII doar pe baza completării celor 2 Formulare 230, însoţite de o ADEZIUNE care poate fi descărcată de la secțiunea Despre noi/Formulare

În plus: Dacă eşti deja membru, redirecţionarea a 2% / 3,5% din impozit ţine loc de cotizaţie pe anul respectiv.

Mai concret, unde vor ajunge banii tăi?
 • La un om grav bolnav care e depăşit de situaţia în care se află;
 • La un copil bolnav de o boală rară şi gravă, cu care părinţii nu mai ştiu încotro s-o apuce;
 • La un rănit în timpul şi din cauza serviciului militar, care, din păcate, se alege şi cu o invaliditate;
 • La un coleg care a rămas fără adăpost în urma unei calamităţi naturale;
 • La văduvele şi orfanii unor foşti camarazi care, din păcate, au plecat prematur dintre noi;
 • La multe alte asemenea destinaţii, unde e nevoie de speranţă, încredere şi solidaritate;
 • La un centru de recreere și recuperare, unde să mergi cu familia și camarazii, în condiții avantajoase.

E bine să mai cunoşti că:

Numai pentru un singur caz medical grav e nevoie de viramentele a peste 200 de persoane!

Şi dacă toate s-au clarificat, înainte de a lua o decizie, îţi amintim deviza noastră:

„Înainte de toate, suntem OAMENI!”

Alte informaţii utile:

Dacă te decizi să alegi Asociaţia de Caritate din Armata României – CAMARAZII, iată ce ai de făcut:

Pasul 1:  Descarcă formularele precompletate şi tipăreşte-le în două exemplare.

Pasul 2: Completează cele două formulare a câte două exemplare, astfel:

 • Înscrie la secţiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, datele tale citeț, cu majuscule.
 • Nu este nevoie să completezi suma care reprezintă 2% / 3,5% din impozitul plătit. Aceasta va fi calculată de structura financiar-contabilă la care depui formularul.

Pasul 3: Semnează în chenarul din josul paginii – „Semnătură contribuabil”.

Pasul 4: Depune formularele conform indicațiior de mai sus.

 

Important:

 • În situaţia în care nu poţi depune personal formularele, sau la nivelul unităţii ori sucursalei din care faci parte nu există un cadru organizat de depunere/trimitere a acestora către entitățile abilitate, poţi transmite documentele și pe adresa punctului nostru de lucru, înscriind la destinatar următoarele: Asociația de Caritate din Armata României – CAMARAZII, Strada Sabinelor, nr. 98, apartament 3, Sector 5, București.  În acest caz, e nevoie de câte un singur exemplar al celor două formulare. Secretariatul Asociaţiei va expertiza formularele, iar acestea vor fi trimise, unitar, către structura abilitată să facă viramentul, cu adresă semnată de preşedintele executiv;
 • Formularele 230 aflate pe site-ul asociației sunt precompletate cu datele asociației, iar formularul cu 3,5% aferent trimestrlor II – IV conține și opțiunea de valabilitate pe 2 ani. Astfel, în anul următor, nu mai trebuie completat un nou formular, iar în situația în care vei avea nevoie de sprijinul asociației, va fi luată în considerare o vechime care cuprinde atât anul în curs, cât și al doilea pentru care s-a făcut opțiunea.

 

Descarcă aici: FORMULARELE 230 !

Termenul limită  pentru depunerea formularului 230 aferent impozitului pe anul 2019 este 25 mai 2020.

Ți-am fi recunoscători dacă nu aștepți până în ultima zi!

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon  0762. 240. 724, e-mail contact@camaraziimilitari.ro

Îţi dorim multă sănătate și îți mulţumim pentru implicare!