Vă invităm, sâmbătă, 27 iunie 2015, să participaţi la o excursie pe frumoasa Vale a Doftanei.În program sunt incluse vizite la Muzeul Iulia Haşdeu, Casa memorială Nicolae Grigorescu, Casa Domnească din Brebu şi Mănăstirea Brebu.

Trei ore şi jumătate sau mai mult sunt rezervate persoanelor care doresc să beneficieze de proprietăţile terapeutice ale Lacului Sărat de la Telega (Complex Şoimul). Mai târziu, ne vom putea relaxa sus, la Barajul Paltinu, jucând volei, badminton sau pur şi simplu stând la soare, în poienile de deasupra lacului. Totul se poate încheia cu un superb apus de soare proiectat pe apa lacului, de culoarea smaraldului.

Preţul excursiei: 30 lei/persoană reprezentând transportul şi taxele pentru parcare, precum şi alte cheltuieli, dacă vor fi necesare (se achită în numerar, pe bază de chitanţă, cel târziu până pe data de 23.06.2015, orele 14.00). Nu sunt incluse tarifele de intrare la muzee şi Complexul Şoimul. În situaţia că, după încheierea activităţii, va rezulta un rest, acesta se va vira în contul cu destinaţie caritabilă al Asociaţiei, cu titlu de donaţie.

Asociaţia îşi asumă următoarele obligaţii:

  • distribuie oferta către potenţialii doritori;
  • încheie, unitar, contractul cu firma de transport;
  • asigură doi voluntari pentru gestionarea activităţii;
  • armonizează tot ce este necesar pentru ca excursia să decurgă bine.

 

IMPORTANT:

Pentru copiii camarazilor decedaţi în acţiuni militare, dar şi pentru copiii orfani ai membrilor Asociaţiei CAMARAZII, sunt asigurate două excursii/an gratuite (una în sezonul de vară şi alta în cel de iarnă).

PROGRAM DETALIAT

DESCARCĂ FORMULAR ÎNSCRIERE EXCURSIE

 

Alte informaţii:

Băile Sărate Telega (Complex Şoimul) www.bailetelega.ro

Lacuri unice în Europa datorită cotelor maxime de minerale ce le conţin, cu valoare terapeutică, în special în patologia reumatismului. Zonă de puritate a aerului şi aeroioni cu beneficiu real pentru reechilibrarea organismului, mai ales după perioadele de mare stres. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius. Lacul conţine nămol mineral slab sulfuros.

Costuri suplimentare:

  • 13 lei intrarea (posibilitate reducere: 10 lei intrarea/persoană pentru grup omogen), în care este inclus accesul la: bazin, nămol, duşuri, cabină de schimb
  • 5 lei închiriere umbrelă soare
  • 5 lei închiriere şezlong
  • 5 lei acces la salina de suprafaţă

Masa se poate servi in cadrul Complexului Şoimul (exemplu 10 lei pulpă de pui/ceafă de porc cu cartofi şi salată, 2 lei micul, 4-5 lei berea 500 ml).

Muzeul Iulia Haşdeuhttp://www.muzeulhasdeu.ro/index.php?meniu=71

La 97 de kilometri spre nord de Bucureşti, în Câmpina, scriitorul şi istoricul român Bogdan Petriceicu Haşdeu a construit între 1893 şi 1896 palatul pe care l-a dedicat memoriei fiicei sale.

În 1888, la 19 ani, Iulia murise din cauza tuberculozei. Se spune că, Haşdeu se retrăgea deseori la reşedinţa sa de la Campina pentru a comunica, prin intermediul spiritismului, cu fiica lui. De aici şi  denumirea populară de “Templul Spiritului”.

Deasupra intrării principale se găseşte inscripţia “E pur si muove”.

Numele Iuliei stă gravat pe fiecare dintre cele două scaune din piatră din faţa castelului, iar în mijlocul clădirii se află o sculptură din lemn pictat a lui Isus Cristos, realizată de artistul francez Casciani. În spatele ei, este aşezat bustul Iuliei Haşdeu.

Biletul de intrare este de 8 lei pentru un adult şi 4 lei pentru un copil cu vârsta mai mare de 7 ani.

Muzeul Nicolae Grigorescu

Adăpostind tablouri remarcabile ale lui Nicolae Grigorescu, muzeul din Câmpina are un alt mare avantaj: acela de a prezenta o serie de lucrări importante din creaţia artistului, în cadrul iniţial în care se aflau. Recrearea interioarelor şi a casei în întregime este o idee extraordinară şi o plăcere pentru vizitatori. Astfel, opera celui mai important artist român este mai uşor de urmărit şi privit, de înţeles şi plăcut. Atmosfera învăluie pe vizitator de la primii paşi în casă şi îl urmăreşte mult timp după ce a părăsit-o.

Biletul de intrare este de 4 lei pentru adult şi 2 lei pentru copil.

Complexul arhitectural de la Brebu, conceput ca mănăstire şi curte domnească, este păstrat în forma iniţială, fiind unul dintre puţinele monumente medievale româneşti atât de bine conservate. Acesta este compus din: zidul de incintă, Turnul Clopotniţă, Mănăstirea şi Casa Domnească. Intrarea se face pe sub turnul – clopotniţă, construcţie masivă din cărămidă, cu patru nivele şi o înălţime de cca. 30 metri.

Mănăstirea Brebu, începută la 27 iunie 1650, în timpul domniei lui Matei Basarab şi finalizată de Constantin Brâncoveanu, este o mărturie excepţională a artei româneşti a secolului al XVII-lea.

Casa Domnească adăposteşte o expoziţie de istorie şi artă feudală, dotată cu obiecte originale rare, icoane vechi, costume boiereşti cu catifea cu fir de aur şi argint, bijuterii de epocă, cărţi vechi româneşti tipărite de mitropolitul Dosoftei şi Antim Ivireanul la Snagov.

Barajul Paltinu a fost dat în folosinţă în anul 1970. Forma barajului este de arc cu dublă curbură, cu înălţimea de 108 m şi lungimea coronamentului de 460 m. Volumul lacului de acumulare este de 47 mil. mc. şi are o suprafaţă de 197, 5 ha.

Lacul este unul din cele mai importante obiective turistice din zonă. Datorită peisajului ce-l înconjoară, atrage mulţi turişti