În zilele acestea de toamnă atât de încărcate de istorie, când ne pregătim să marcăm cum se cuvine împlinirea a 70 de ani de la eliberarea teritoriului naţional de către venerabilii veterani de război, acum nonagenari sau chiar centenari, s-au încrucişat, în chip fericit, drumurile Asociaţiei CAMARAZII cu cele ale unui grup de tineri militari entuziaşti – Invictus România.


Ei şi-au propus să comemoreze sacrificiul veteranilor noştri de atunci sau de azi, alergând umăr la umăr, exact ca în luptă, lungul drum al eliberării, Bucureşti – Carei. 
Ştafeta va porni pe 19 octombrie, ora 11.00, de la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Războiului Mondial din faţa UNAp şi se va încheia pe 25 octombrie, la Monumentul Glorie Ostaşului Român de la Carei. Vor alerga peste 50 de voluntari, coordonaţi de domnul maior Luca Petre.

Alergătorii vor avea drept ştafetă două drapele naţionale, inscripţionate cu mesajul „Sacrificiul impune respect”.
Acţiunea se va finaliza la Monumentul de la Carei, prin înmânarea celor două drapele naţionale generalului în retragere Marin Dragnea, veteran de război, rănit la Stalingrad și Oradea şi locotenentului Alin Marinescu veteran din teatrul de operaţii, rănit în Afganistan. 


Asociaţia CAMARAZII va asigura platforma electronică pentru realizarea de donaţii on-line, resursele necesare şi alte elemente de suport.

Îi rugăm pe toţi cei care iubesc mişcarea şi empatizează cu ideea de respect pentru veterani să se alăture acestei frumoase iniţiative.

De ce? Pentru că Sacrificiul impune respect! Pentru că putem!


Persoana de contact:
Petre Luca
0722.554.139
www.camaraziimilitari.ro
http://goo.gl/BYJzkW
zxm_patrick@yahoo.com