stele_pt_veterani

Ştafeta „Stele pentru Veterani” – eveniment desfăşurat la iniţiativa grupului INVICTUS ROMÂNIA,  sub deviza „Pentru că sacrificiul impune respect! Pentru că putem!”.

Aproximativ 130 de militari din 24 de garnizoane s-au organizat în echipe şi au planificat ca de Ziua Naţională a României să ajungă la Alba Iulia.

Pe 25 noiembrie au pornit o alergare tip ştafetă, pentru a-şi da mâna, de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia. Şi-au unit eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României! Este o stea călăuzitoare pentru un nou ideal, o stea a încrederii şi a speranţei în destinul României, pentru care veteranii de ieri şi de azi s-au sacrificat pe front sau în teatrele de operaţii.

Evenimentul are şi un scop umanitar, respectiv strângerea de fonduri pentru a trimite cel puţin un luptător rănit în Afganistan sau Irak la ediţia viitoare a jocurilor paralimpice Invictus.

Grupul INVICTUS  marchează, astfel, în felul său, starea de rezonanţă în care se află cu tot ceea ce înseamnă veteran, acumulând fonduri prin platforma electronică http://camarazii.galantom.ro, pusă la dispoziţie prin intermediul Asociaţiei Camarazii.

Alergătorii vor ajunge la locul de desfăşurare a ceremoniilor militare de la Alba Iulia, pe data de 1 Decembrie, orele 11.00, purtând cu ei steagurile de identificare ale unităţilor din care fac parte şi drapele naţionale. Un drapel naţional având înscrise localităţile din care s-a plecat, va fi înmânat persoanei oficiale de nivelul cel mai înalt, care va fi prezentă la ceremonii.