Vineri, 13 martie, preşedintele executiv al Asociaţiei, domnul Nicolae Anghelescu, a fost invitat la emisiunea „Veşti de Acasă”, realizată de Andreea Popescu.

Discuţiile au debutat cu o „poză de etapă”, mai precis despre ce s-a realizat în ultima perioadă şi despre stadiul dezvoltării Asociaţiei.

vesti_de_acasa_oa_15

Preşedintele executiv a menţionat că Asociaţia a depăşit cifra de 20.000 de membri şi a onorat toate solicitările de sprijin socio-medical care s-au încadrat în Statutul şi Regulamentul propriu. Totodată, a continuat să fie aproape de urmaşii celor decedaţi sau răniţi în acţiuni militare, la care se adaugă orfanii şi văduvele membrilor Asociaţiei.

Nu în ultimul rând, a iniţiat activităţi şi proiecte de natură culturală, sportiv-recreativă şi educaţională dedicate creşterii coeziunii de grup. Astfel, a exemplificat cu: organizarea unor excursii, înfiinţarea Centrului de voluntariat şi servicii educaţionale, susţinerea Grupului informal Invictus România în acţiunile de promovare a valorilor militare, precum şi organizarea unor spectacole dedicate, în special, veteranilor de ieri şi de azi, văduvelor de război şi urmaşilor celor decedaţi în acţiuni militare.
În privinţa priorităţilor imediate, discuţia s-a cantonat în jurul campaniei de colectare de fonduri prin viramentul de 2%. În context, preşedintele Asociaţiei a evidenţiat rolul esenţial al acestei surse de finanţare în ecuaţia sprijinirii camarazilor aflaţi în dificultate şi a mulţumit tuturor celor care au făcut acest frumos gest de solidaritate umană.

Cu privire la viitor, preşedintele Asociaţiei a precizat că vor fi cizelate şi replicate în teritoriu proiectele pilot începute, iar la următoarea Adunare Generală va propune să se dea o consistenţă mai mare actualelor măsuri de sprijin prevăzute în Statut şi Regulament, dar şi să se adauge altele noi.

Mulţumim jurnaliştilor de la emisiunea „Veşti de Acasă” pentru invitaţie!