Sprijin 3,5% pentru Camarazii Tăi!
(pași procedurali formular 230)

Poți ajuta şi tu!  Redirecționează  3,5% din impozit!

Codul fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venitul obținut în anul anterior, către o organizaţie neguvernamentală, care este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale întocmit de A.N.A.F.

Pentru aceasta,  contribuabilul trebuie să completeze, semneze și să depună  formularul 230, care se referă strict la veniturile obținute în anul anterior.

Formularul 230 se completează astfel:

Pasul 1: Descarcă formularul precompletat şi tipăreşte-l în două exemplare, înscriind la secţiunea I. date de identificare a contribuabilului, datele tale citeț, cu majuscule. (Nu este nevoie să completezi suma care reprezintă 3,5% din impozit. Aceasta va fi calculată de către structura financiar-contabilă/fiscală la care depui formularul).
Pasul 2: Semnează în chenarul din josul paginii, stânga– „Semnătură contribuabil”.
Pasul 3: Depune formularul conform indicațiior de mai jos.

Formularul 230 se depune după cum urmează:

• de către personalul militar din MApN, la structura financiar-contabilă care i-a asigurat plata salariului pe anul anterior. Ulterior, structura financiar-contabilă calculează suma reprezentând 3,5% din impozitul pe veniturile salariale obținute în anul anterior, întocmește tabelul cu personalul militar care a depus formularul 230, efectuează viramentul bancar în contul asociației și transmite un exemplar al tabelului la asociație, sub semnătura șefului structurii financiar-contabile sau a comandantului unității;

  • de către pensionarii militari proveniți din MApN, la Casa de Pensii Sectorială a MApN, prin intermediul asociației;
  • de către personalul civil din MApN și persoanele civile din afara MApN, la administrația financiară de care aparțin, prin intermediul asociației.

   Pensionarii militari proveniți din MApN, personalul civil din MApN și persoanele civile din afara MApN completează Formularul 230 și îl transmit la asociație, urmând ca, după expertizare și luare în evidență, prin grija asociației, să se transmită la Casa de Pensii Sectorială sau la administrația financiară, după caz. Formularul poate fi transmis și scanat, pe e-mail, la adresa: contact@camaraziimilitari.ro.

      Rugăm ca, pentru o evidență clară, să se înscrie cu creionul, în colțul drepta-sus al Formularului 230, cuvântul/ expresia ,, pensionat din U.M. (indicativul unității din care v-ați pensionat)”, ,,personal civil la U.M. (indicativul unității angajatoare)” sau ,,civil”, după caz.

Formularul 230 se transmite prin una dintre următoarele căi:

  • prin poșta militară, la UM 02594 București (Cercul Militar Național);
  • prin intermediul Societății Naționale Poșta Română;
  • prin predare personală la punctul de lucru al asociației (București, Lt. Av. Negel Gheorghe, nr. 18, Sector 6).

Totodată, pe căile menționate mai sus, se transmit și tabelele întocmite de structura financiar-contabilă a unității militare, cu personalul militar care a completat formularul 230 și pentru care s-au operat viramente în contul asociației. În plus, tabelele pot fi transmise și scanat, pe e-mail, la adresa: contact@camaraziimilitari.ro

Ce este  3,5%?

Este un exercițiu de transparenţă fiscală, prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze un anumit procent (stabilit de A.N.A.F.) din impozitul lor pe venitul obținut în anul anterior, către o organizaţie neguvernamentală, cum este şi Asociaţia CAMARAZII.

Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă, în mod direct, ce se întâmplă cu o mică parte din impozitele lor.

Poţi decide, astfel, unde merg aceste procente din impozitul pe venitul tău!

Trebuie să cunoşti că:

Redirecţionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venit nu îți diminuează veniturile financiare. Este responsabilitatea statului să vireze aceste procente din impozitul deja plătit de tine, către o organizaţie pe care tu ai ales-o.

Trebuie să-ţi pui unele întrebări.

Sunt multe de întrebat şi de răspuns aici!

    • Oare ce va face statul dacă îi laşi opţiunea de a distribui cei  3,5%? Probabil, îi va investi  în autostrăzi, spitale mai bune, măriri de pensii şi salarii… Va onora, generic discutând, obligaţiile sale faţă de cetăţeni…..
  • Oare, dacă vei avea  o problemă medico-socială gravă, instituţiile publice abilitate îţi vor veni în ajutor, concret şi rapid, ca o recunoaştere a faptului că tu le-ai lăsat cei  3,5%?

Răspunsul nostru:

În loc să comentăm despre ce ar face statul cu cei  3,5%, îţi spunem ce facem noi. Te asigurăm că  îi vom îndrepta, în primul rând, către cei care chiar au nevoie de ajutor, pentru probleme grave care i-ar putea îngenunchea. Îţi dorim să nu fii tu acela, dar dacă Doamne fereşte…., NOI  îţi vom fi alături. Pe de altă parte, dacă sunt fonduri suficiente, dăm curs și programelor de coeziune de grup, cum sunt stimulentele pentru căsătorie/naștere copil și alte facilități sociale care să-ți aducă satisfacție, chiar dacă nu ești bolnav (amenajări puncte recreative Piatra Craiului, Vama Veche, comuna Ulmi, lângă București și comuna Părău, județul Brașov, excursii, activități educaționale pentru copii etc).

Important!

Poţi deveni membru al Asociaţiei CAMARAZII doar pe baza completării  Formularului 230, însoţit de o ADEZIUNE care poate fi descărcată de la secțiunea Despre noi/Formulare.

În plus: Dacă eşti deja membru, redirecţionarea  a 3,5% din impozit ţine loc de cotizaţie pe anul respectiv.

Mai concret, unde vor ajunge banii tăi?
    • La un om grav bolnav care e depăşit de situaţia în care se află;
    • La un copil bolnav de o boală rară şi gravă, cu care părinţii nu mai ştiu încotro s-o apuce;
    • La un rănit în timpul şi din cauza serviciului militar, care, din păcate, se alege şi cu o invaliditate;
    • La un coleg care a rămas fără adăpost în urma unei calamităţi naturale;
    • La văduvele şi orfanii unor foşti camarazi care, din păcate, au plecat prematur dintre noi;
    • La multe alte asemenea destinaţii, unde e nevoie de speranţă, încredere şi solidaritate;
  • La un centru de recreere și recuperare, unde să mergi cu familia și camarazii, în condiții avantajoase.

E bine să mai cunoşti că:

Numai pentru un singur caz medical grav, e nevoie, ca medie, de viramentele a peste 100 de persoane!

Şi dacă toate s-au clarificat, înainte de a lua o decizie, îţi amintim deviza noastră:

„Înainte de toate, suntem OAMENI!”

Descarcă aici: FORMULARUL 230 !

Termenul limită  pentru depunerea formularului 230 aferent impozitului pe anul anterior este 25 mai anul curent.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon  0762. 240. 724, e-mail: contact@camaraziimilitari.ro

Multă sănătate și  mulţumiri pentru implicare!