pentru-camarazii-tai

pentru-camarazii-tai3

2% pentru Camarazii tăi

Poți ajuta şi tu!   Donează 2% din impozit!

La fel ca în anii trecuţi, Codul fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venitul datorat pentru anul 2015, către o organizaţie neguvernamentală.  Pentru aceasta,  contribuabilul trebuie să completeze formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii) şi să-l depună la administraţia financiară de care aparţine, până la data de 25 mai 2016.

Ce este 2%?

Este un mecanism de transparenţă fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală, cum este şi Asociaţia CAMARAZII.
Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor.
Poţi, astfel, decide unde merg cei 2% din impozitul pe venitul tău!

Trebuie să cunoşti că:

Redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit nu te implică financiar în nici un fel. Este responsabilitatea statului să vireze 2% din impozitul deja plătit de tine, către o organizaţie pe care tu ai ales-o.

Trebuie să-ţi pui unele întrebări.

Sunt multe de întrebat şi de răspuns aici!

 • Oare ce va face statul dacă îi laşi opţiunea de a distribui cei 2%? Probabil, îi va investi  în autostrăzi, spitale mai bune, măriri de pensii şi salarii… Sau va onora, generic discutând, obligaţiile sale faţă de cetăţeni…..
 • Oare, dacă vei avea  o problemă medico-socială gravă, instituţiile publice abilitate îţi vor veni în ajutor, concret şi rapid, ca o recunoaştere a faptului că tu le-ai lăsat cei 2%?

Răspunsul nostru:

În loc să comentăm despre ce ar face statul cu cei 2%, îţi spunem ce facem noi. Te asigurăm că  îi vom îndrepta către cei care chiar au nevoie de ajutor, pentru probleme grave care i-ar putea îngenunchea. Îţi dorim să nu fii tu acela, dar dacă Doamne fereşte…., NOI  îţi vom fi alături.

Important!

Poţi deveni membru al Asociaţiei CAMARAZII doar pe baza completării Formularului 230, însoţit de o ADEZIUNE care se  descarcă de AICI.

În plus:

Dacă eşti deja membru, redirecţionarea a 2% din impozit ţine loc de cotizaţie pe anul respectiv.

Mai concret, unde vor ajunge banii tăi?

 • La un om grav bolnav care e depăşit de situaţia în care se află;
 • La un copil bolnav de o boală rară şi gravă, cu care părinţii nu mai ştiu încotro s-o apuce;
 • La un rănit în timpul şi din cauza serviciului militar, care, din păcate, se alege şi cu o invaliditate;
 • La un coleg care a rămas fără adăpost în urma unei calamităţi naturale;
 • La văduvele şi orfanii unor foşti camarazi care, din păcate, au plecat prematur dintre noi;
 • La multe alte asemenea destinaţii, unde e nevoie de speranţă, încredere şi solidaritate.

E bine să mai cunoşti că:

Numai pentru un singur caz medical grav e nevoie de viramentele a peste 200 de persoane!

Şi dacă toate s-au clarificat, înainte de a lua o decizie, îţi amintim deviza noastră:

„Înainte de toate, suntem OAMENI!”

Alte informaţii utile:

Dacă te decizi să alegi Asociaţia de Caritate din Armata României – CAMARAZII, iată ce ai de făcut:

Pasul 1:  Descarcă formularul precompletat şi tipăreşte-l în două exemplare.

Pasul 2: Sau descarca formularul necompletat şi tipăreşte-l în două exemplare. Completează cele două formulare cu majuscule, astfel:

 • Scrie anul 2015 în cele 4 căsuţe din partea de sus a formularului
 • Completează secţiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, cu datele tale (cu majuscule).
 • Bifează Secţiunea II. opţiunea 2. Susţinerea unei entităţi nonprofit/unitate de cult şi completează datele Asociaţiei de Caritate din Armata României – CAMARAZII, astfel:

Denumire entitate: ASOCIAŢIA DE CARITATE DIN ARMATA ROMÂNIEI – CAMARAZII

Cod de identificare fiscală:  23988586

Cont (IBAN) bancar: RO90RNCB0081101381270001

 • Nu este nevoie să completezi suma care reprezintă 2% din impozitul plătit. Aceasta va fi calculată de reprezentantul Administraţiei Financiare. Prin urmare, poţi lăsa căsuţa necompletată, ceea ce recomandăm.

Pasul 3: Semnează în chenarul din josul paginii – „Semnătură contribuabil”.

Pasul 4: Depune cele două formulare, direct la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu sau trimite formularele prin poştă, cu scrisoare recomandată, la respectiva administraţie.

Important: Trimite o copie a exemplarului doi al formularului, ştampilat de administraţia financiară, pe adresa  Asociaţiei, pentru a face dovada opţiunii de redirecţionare a 2%. Nu uita să anexezi şi o adeziune, dacă doreşti să dobândeşti calitatea de membru!

Sau,

În situaţia în care nu poţi depune personal formularul, sau la nivelul unităţii ori sucursalei din care faci parte nu există un cadru organizat de trimitere a formularului către structurile teritoriale ale Administraţiei Finanţelor Publice, poţi transmite documentul şi pe adresa U.M. 02585 Bucureşti, strada Drumul Taberei, nr. 7-9, sector 6, Bucureşti. În acest caz, e nevoie de un singur exemplar. Secretariatul Asociaţiei va expertiza formularele, iar acestea vor fi trimise, unitar, către administraţia financiară, cu adresă semnată de preşedintele executiv.

Dacă optezi pentru această variantă, transmite formularul pe adresa U.M. 02585 Bucureşti, pe cât posibil, până pe data de 13 mai 2016.

Descarcă aici:

 Formularului 230 precompletat.
 Formularul 230 necompletat

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 021-3195858 int. 2690

Îţi mulţumim pentru implicare!